Takmungkinbenar ! TakMungkinBenar !

Kisah Seram Highway Bukit Gerik - Baling

Gambar Hiasan

Kisah seram ini sebenarnya dikongsikan oleh seorang pembaca di forum CariGold dan dikongsikan oleh blogger beritamyon9... Sebenarnya banyak cerita-cerita dari mulut kawan-kawan menyatakan Highway Bukit Gerik - Baling sememangnya keras dengan perkara-perkara mistik. Apapun jom layan salah satu cerita yang dikongsikan ini.. 

Minggu lepas kami sekeluarga dapat berita adik Ipar aku eksiden motor dgn kereta kat Kg di Kuala Terengganu.

Jadi kami sekeluarga diminta utk balik mlm tu juga...

Tetapi dlm perjalanan (baru nak masuk Baling) kami dpt call, adik kesayangan kami dah pulang ke Rahmahtullah... Allah lebih sayangkan dia... Al-Fatihah...

Jadi kami teruskan juga perjalanan keTrg dgn hati yg tabah...

Setelah semua selesai, Ahad mlm Isnin kami kena pulang ke Penang sebab aku ada kerja yg perlu disiapkan, dan kami bertolak dari K.Trg dlm 10.30mlm...

Mula masuk H'way Bukit Grik dlm 1.30 pagi... dan sepanjang prjalanan aku rasa mcm biasa..cuma bini aku ckp dia pening dan rasa nak muntah..mgkn sebab jln bengkang-bengkok...

Alhmdllah, kami sampi ke Grik dlm kul 4.10pagi gitu, dan kami stop kat R&R sebab aku nak p toilet...

mcm biasa aku lock kereta kalau aku tggl sat anak bini aku, tapi alhmdllah mlm tu aku tergerak nak kasi on alarm...

Tiba-2 kereta aku bunyi alarm, then aku bergegas p tgk kereta aku, tak ada apa-2 berlaku...

Then aku p dptkan bini aku, dia nmpk mcm takut... Aku tanya kenapa? Dia kata ada org lalu mundar mandir depan keta aku tu, tgk direct kat depa dlm keta... Then, masa tu keta aku berbunyi...Then tiba-2 org tu hilang... So aku pujuk bini ckp maybe org driver lorry dkt-2 situ yg lepak sama....

Then kami teruskan perjlanan ke Penang... start nak masuk H'way baru Grik-Baling dlm kul 4.30pagi...

Aku nampak kabus tebal... Rasa berat hati nak teruskan...ingat nak U-turn...jadi aku plan nanti kalau kat depan ada lampu jln aku nak U-turn... Tapi bila terus...still takder lampu jln, sebab bateri solar utk lampu tu dah habis kot... so aku make desicion teruskan perjlanan...

Tiba-2 aku rasa semcm jer...Then bini aku tiba-2 mcm terkejut! Aku pesan kat dia baca apa yg patut...Aku pun sama baca apa yg patut... Then tiba-2 aku rasa keta aku mcm berat... aku tekan myk juga (masa tu gear 5 dan turun bukit!) Then aku tak puas hati aku drop gear 4... masa tu turun bukit! Hangpa bayangkan turun bukit guna gear 4 Utk pengetahuan, bila kereta dah bergerak lama, pick-up dia ada skit... Sebelum tu, aku belasah gear 5 naik bukit...Tapi ini turun bukit gear 4.

Alhmdllah depan kami ada lori balak..rasa ringan semula... Bila aku dah overtake lori tu...tak lama aku rasa berat balik... Mcm tadi gak, turun bukit aku henyak gear 4...Aku nekad. Aku mesti lawan balik demi anak bini aku.... Sepnjg nak kuar h'way tu nak sampai ke Baling, dlm 3-4 kali aku rasa mcm tu... Kadang-2 aku mcm terasa nak tgk tepi cermin...tapi bila tgk takder apa-2... Alhmdllah, kami dpt kuar dari H'way tu dan sampai ke Baling... Then takder rasa apa-2...Lepas tu ada bukit-2 nak menghala ke Kulim tu selamba jer aku naik bukit guna gear 5....

Then sampai ke BKE Kulim, aku stop kat Petronas tu nak rest aku ckp kat bini aku... (Sebenarnya aku saja nak stop, tak nak balik terus kot-2 kalau ada benda ikut, dia akan stay kat situ...) Lepas aku ckp kat bini aku, barulah bini aku rasa 'burden' yg dia rasa tadi hilang tiba-2..rasa lega... Kami selamat sampai rumah kat seberang jaya dlm kul 7.30 pagi... itu pun aku sempat lagi p beli nasi kandar kat Jalil bagan...

Sampai rumah baru kami bincang pasal apa yg berlaku... Bini aku ckp, masa perjalanan nak ke K.Trg pun dah ada nampak benda pelik... Dia nampak mcm org tua lelaki kat tepi jln kat atas bukit Grik lambai tangan sambil senyum kat dia... Then masa nak balik ke Penang, still org yg sama lambai tangan kat dia, tapi kali ni tak senyum. Then dia kata masa kat H'way Grik Baling tu org tua tu ada follow keta kami! Bini aku nampak. Dia lawan juga dgn beranikan diri buat tak tahu jer... Kuat juga bini aku. Tahniah!

Then masa kereta kami rasa berat tu, dia pun rasa berat juga...Ingatkan aku jer as driver rasa kereta berat...

Dia ada nmpk mcm benda putih follow kereta kami... Nauzhubillah..! Tapi Alhamdullah, kami selamat sampai rumah....Then kami cerita benda tu kat family kat kg,... Adik ipar aku yg sorang tu cerita, dlm bulan lepas, member dia terbabas kereta kat H'way Baling Grik sebab rasa benda yg sama..kereta rasa berat, then lost control terbabas... dia kata kami Alhamdullah kuat juga dpt lawan....

Jadi aku pesan kat korang, kalau nak lalu H'way Baling grik tu, kalau boleh jgn lewat sgt..Tunggu sat kat Pekan Grik tu...dah masuk subuh, then boleh la kot tempoh jln tu... Tapi kalau kuat, belasah jer...

Lagi kalau korang ada any experience or info tntg topik aku bukak ni, boleh la share kat sini...

At least takder la member-2 kita kena benda yg sama aku kena..or maybe lagi teruk!

Sumber: Beritamyon9.blogpsot.com


Dah baca klik LIKE (^_^)

Mengejutkan ! Gambaran Jika Ais Di Kutub Utara Cair Keseluruhannya




Gambaran dari peta interaktif atau simulasi yang menunjukkan pencairan ais di kutub utara. Di ramalkan banyak kawasan di Asia akan tenggelam, antaranya ialah benua China,  600 juta rakyat China hilang tempat tinggal, menenggelamkan terus Teluk India ,dengan 160 juta penduduk hilang tempat tinggal. Malahan di kawasan IndoChina juga turut musnah dengan menjadikan kawasan gunung Cardamon di Kemboja pulau baru.  Negara Indonesia dan Filipina akan semakin mengecil.

Bagaimana Malaysia? Kawasan rendah atau berhampiran dengan laut tenggelam keseluruhannya. Hanya tinggal kawasan tinggi iaitu Banjaran Titiwangsa, akan menjadi satu-satunya kawasan yang tidak tenggelam. negeri Perak, Selangor, Negeri Sembilan, Johor sebahagian besar tenggelam dan tidak boleh diduduki lagi. Kawasan Sabah dan Sarawak agak kurang terjejas kerana kedua-dua negeri tersebut mempunyai banyak kawasan tanah tinggi. Bencana alam ini jika berlaku akan mengubah struktur peta dunia dan negara keseluruhannya. dengan tangan-tangan manusia yang terus merosakkan aam ini tidak mustahil ianya akan berlaku. Malahan saintis saban tahun mendapati paras air laut meningkat setiap tahun, walaupun sedikit.

- See more at: http://www.lovehijau.com/2013/11/mengejutkan-gambaran-jika-ais-di-kutub.html#sthash.cizjh2se.dpuf

Dah baca klik LIKE (^_^)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket